Gıda Mühendisliği (YL) Ders Kataloğu |
|||||
Ders |
|||||
---|---|---|---|---|---|
2022-2023 Güz Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
LÜ-FBE-04 | Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Bilimsel Etik |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-FBE-01 | Uzmanlık Alan Dersi |
![]() |
8 | 0 | 10 |
Seçmeli | 2021-2022 GIDA MÜH.() | 45 | |||
LÜ-GM-14 | Süt Teknolojisinde HACCP Uygulamaları |
![]() |
3 | 0 | 5 |
Seçmeli | 2022-2023 GÜZ(a) | 45 | |||
LÜ-GM-56 | Aroma Kimyası |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-04 | Beslenme İlkeleri |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-43 | Bilimsel Çalışma Metodları |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-59 | Bitkisel Yağ Sanayinde Atıklar ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-21 | Durum Buğdayı Ürünleri |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-53 | Duyusal Değerlendirme Teknikleri |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-20 | Ekmek Üretim Teknolojisi |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-33 | Et ve Et Ürünlerinde Katkı Maddeleri Kullanımı |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-32 | Fermente Et Ürünleri |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-19 | Fırın Ürünlerinde Kullanılan Temel ve Yardımcı Maddeler |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-15 | Fonksiyonel Süt Ürünleri |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-66 | Gıda Endüstrisinde Kalite Güvence Sistemleri |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-67 | Gıda Endüstrisinde Kullanılan Doğal Renklendiriciler |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-45 | Gıda İşletmelerinde Yeni Eğilimler |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-65 | Gıdalarda Tekstür ve Reoloji |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-44 | Gıda Makine, Alet ve Ekipmanları |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-13 | Gıda Muhafazasında Modern Teknikler |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-17 | Gıda Mühendisliğinde Birim Operasyonu |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-64 | Gıda Mühendisliğinde İstatistiksel Modelleme |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-58 | Gıda Sanayinde Enzimlerin KUllanımı |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-46 | Gıda Tesislerinde Projelendirme ve Kurulum |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-23 | Gıda Toksikolojisi |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-50 | Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-49 | Hazır Yemek Teknolojisi |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-27 | İleri Gıda Mikrobiyolojisi |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-31 | Kırmızı Et Teknolojisi |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-07 | Lipid Kimyası |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-40 | Meyve Suyu Üretim Teknolojisi |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-24 | Mikotoksijenik Küfler ve Mikotoksinler |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-63 | Mikrobiyolojide Ekim Yöntemleri |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-35 | Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-29 | Özel Fermente Süt Ürünleri |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-09 | Peynir Teknolojisi |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-26 | Probiyotik Bakteriler ve Prebiotikler |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-54 | Süt Endüstrisi İşletmeciliği |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-55 | Süt Kaynaklı Ürünler Teknolojisi |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-28 | Süt Mikrobiyolojisi |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-18 | Tahıl Kimyası |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-57 | Yağ Teknolojisinde Uygulanan Presyon, Ekstraksiyon ve Rafinasyon Teknikleri |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-36 | Zeytinyağı Kimyası ve Teknolojisi |
![]() |
3 | 0 | 5 |
Toplam AKTS: | 105 | ||||
2022-2023 Bahar Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
LÜ-FBE-04 | Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Bilimsel Etik |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-FBE-01 | Uzmanlık Alan Dersi |
![]() |
8 | 0 | 10 |
LÜ-FBE-02 | Yüksek Lisans Semineri |
![]() |
0 | 2 | 5 |
Seçmeli | 2022-2023 BAHAR DERSLER() | 45 | |||
LÜ-GM-56 | Aroma Kimyası |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-04 | Beslenme İlkeleri |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-43 | Bilimsel Çalışma Metodları |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-48 | Bitkisel Gıda Fermantasyonları |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-59 | Bitkisel Yağ Sanayinde Atıklar ve Yan Ürünlerin Değerlendirilmesi |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-21 | Durum Buğdayı Ürünleri |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-53 | Duyusal Değerlendirme Teknikleri |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-20 | Ekmek Üretim Teknolojisi |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-33 | Et ve Et Ürünlerinde Katkı Maddeleri Kullanımı |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-32 | Fermente Et Ürünleri |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-19 | Fırın Ürünlerinde Kullanılan Temel ve Yardımcı Maddeler |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-15 | Fonksiyonel Süt Ürünleri |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-75 | Gıda Ambalajlamada Yeni Yaklaşımlar |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-76 | Gıda Biyosensörleri |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-66 | Gıda Endüstrisinde Kalite Güvence Sistemleri |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-67 | Gıda Endüstrisinde Kullanılan Doğal Renklendiriciler |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-45 | Gıda İşletmelerinde Yeni Eğilimler |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-44 | Gıda Makine, Alet ve Ekipmanları |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-13 | Gıda Muhafazasında Modern Teknikler |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-17 | Gıda Mühendisliğinde Birim Operasyonu |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-64 | Gıda Mühendisliğinde İstatistiksel Modelleme |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-58 | Gıda Sanayinde Enzimlerin KUllanımı |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-23 | Gıda Toksikolojisi |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-50 | Gıda Zehirlenmeleri ve Enfeksiyonları |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-49 | Hazır Yemek Teknolojisi |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-27 | İleri Gıda Mikrobiyolojisi |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-31 | Kırmızı Et Teknolojisi |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-07 | Lipid Kimyası |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-24 | Mikotoksijenik Küfler ve Mikotoksinler |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-35 | Modifiye Yağlar ve Üretim Teknolojileri |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-77 | Nanoteknoloji ve Gıda Uygulamaları |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-29 | Özel Fermente Süt Ürünleri |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-09 | Peynir Teknolojisi |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-26 | Probiyotik Bakteriler ve Prebiotikler |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-54 | Süt Endüstrisi İşletmeciliği |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-55 | Süt Kaynaklı Ürünler Teknolojisi |
![]() |
3 | 0 | 5 |
LÜ-GM-28 | Süt Mikrobiyolojisi |
![]() |
3 | 0 | 5 |
Toplam AKTS: | 65 | ||||
Tez |
|||||
2022-2023 Güz Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
LÜ TEZ | TEZ |
![]() |
0 | 0 | 20 |
LÜ-FBE-01 | Uzmanlık Alan Dersi |
![]() |
8 | 0 | 10 |
Toplam AKTS: | 30 | ||||
2022-2023 Bahar Yarıyılı |
|||||
Ders Kodu | Ders Adı | İncele | T | U | AKTS |
LÜ TEZ | TEZ |
![]() |
0 | 0 | 20 |
LÜ-FBE-01 | Uzmanlık Alan Dersi |
![]() |
8 | 0 | 10 |
Toplam AKTS: | 30 |